maandag 27 september 2010

Een nieuwe meester

Sinds vorige week donderdag hebben we er een meester bij in de klas!
Zijn naam is Joshua en is op de donderdag en vrijdag aanwezig om ons te helpen in de klas. We vinden het heel leuk dat meester Joshua bij ons is.

woensdag 22 september 2010

Sponsorloop 2010

Het was een geslaagde loop! Iedereen heeft zijn best gedaan. We hadden daarna het ijsje ook echt wel verdiend.

De sponsorformulieren worden morgen (donderdag) uitgedeeld en dan kan het geld
worden opgehaald. Het geld moet uiterlijk maandag 4 oktober ingeleverd worden.






























woensdag 15 september 2010

Sponsorloop



Volgende week woensdag 22 september is de sponsorloop.


Ik heb al een heleboel sponsorformulieren binnengekregen. Maar nog niet allemaal. Zouden jullie deze zo snel mogelijk willen inleveren?

Alvast bedankt!

Asiel Goofy

Vandaag was het zover. We zijn naar asiel Goofy geweest!
Maar voordat we vertrokken hebben we nog even flink lawaai gemaakt om aandacht te schenken aan de kinderen in ontwikkelingslanden die niet zoals ons naar school kunnen.






Na al het getoeter en gebel zijn we vertrokken naar het asiel. De lieve mensen van het asiel zorgen heel goed voor de dieren. Ook hebben we geleerd hoe je het best een konijn of cavia kunt verzorgen. We mochten zelfs nog konijnen en cavia's aaien en vasthouden!











En op het eind mochten we ook nog allemaal grabbelen! Ook kregen we een cd, kaartjes en posters mee voor de opendag op 2 en 3 oktober. We hebben een super leuke ochtend gehad!
En de vaders en moeders de hebben gezorgd voor vervoer, bedankt!

Dierentuin bouwen

Deze week is 1 van de moetwerkjes een dierentuin bouwen. En dit doen we niet alleen, maar samen met een groepje. We moesten daarom goed taken verdelen. Wie maakt wat? Welke dieren mogen bij elkaar in een hok? En waar komt de ingang?
Dat was soms best lastig, maar het is gelukt!












zondag 12 september 2010

Trek aan de bel

Het is voor onze kinderen normaal om naar school te gaan. In ontwikkelingslanden niet, en al helemaal niet wanneer het kind een handicap heeft. Het Liliane Fonds vraagt hier aandacht voor door alle basisscholen op te roepen om woensdag 15 september om 8.30 1 minuut lang, met toeters en bellen, zoveel mogelijk lawaai te maken.

Wij doen hier aan mee omdat wij als school dit ook heel belangrijk vinden. Dus woensdag mag uw kind een toeter of bel meenemen.

Asiel Goofy

De komende week gaan we het hebben over het verzorgen van dieren. Sommige kinderen weten daar al heel veel van af, want die hebben zelf een huisdier.

En om te kijken hoe je een dier nou echt goed moet verzorgen gaan we woensdag 15 september naar asiel Goofy in Oldenzaal! Daar worden konijnen en cavia's gebracht wanneer hun baasje niet meer voor ze kan zorgen. De mensen van het asiel zorgen dan goed voor de dieren.

We vertrekken woensdag direct nadat we om 8.30 uur 1 minuut lang lawaai hebben gemaakt, om aandacht te vragen voor kinderen in ontwikkelingslanden. We blijven er ongeveer een uurtje.
We hebben er nu al zin in!

De letter s

Deze twee weken leren we de letter s.
De lettertafel is alweer helemaal vol, kijk maar eens!
Kun je thuis laten zien dat je de s al kunt schrijven?


Een echte papegaai

Het thema waar we nu aan werken is "Een echte papegaai"

Het gaat over verschillende dieren die de kleine papegaai allemaal tegenkomt. Misschien kun je het verhaal van kleine papegaai thuis vertellen?

En van het verhaal hebben acht kinderen zelf een boekje van gemaakt. Deze kan iedereen nu lezen en bekijken in de leeshoek.

zondag 5 september 2010

informatieavond




Woensdagavond 8 september zal de informatieavond plaatsvinden.


Deze start om 19.30 uur en we starten in het lokaal van groep 2a. Na de klas bekeken te hebben gaan we in het lokaal naast ons zitten voor de verdere informatie. Dit in verband met de hogere stoelen in die groep.

woensdag 1 september 2010

de letter j



Deze week leren we de letter j.
Zo hebben we een letter tafel met daarop allerlei spullen die beginnen met een j. De kinderen hebben al veel meegebracht. Zoals een jas, een jurk, een joker, een jojo en een zakje jus.
Een aantal kinderen hebben zelfs de schrijfletter j van groep 3 vandaag geoefend. Heel knap gedaan!

En vandaag hebben er ook al een aantal kinderen rekensommetjes opgelost. En dat ging al hardstikke goed!