zondag 27 februari 2011

Carnaval!

Aanstaande vrijdagmiddag vieren alle groepen carnaval. Er wordt eerst een optocht gehouden waar de kinderen met eigengemaakte en versierde karren, fietsen en schelters in meelopen. We lopen met de klas bij elkaar en starten om 13.30 uur op het schoolplein. We eindigen de optocht bij De Vereeniging waar de karren, fietsen of schelters achter neergezet mogen worden. Daarna zullen de groepen 1 en 2 boven carnaval vieren en de groepen 3 t/m 8 beneden. Na het feest kunt u uw kind weer ophalen om 15.30 uur bij school.
De vrijdag voor de vakantie zat de carnavalsstemming er bij groep 2 al goed in! We hebben er nu al zin in!

donderdag 17 februari 2011

Roodvonk

Er is op onze school ROODVONK geconstateerd. Dit is een besmettelijke ziekte. De symptomen lijken op de eerste instantie op griep (hoge koorst, braken). Het lijkt ook op de zgn. 5de en 6de kinderziekte. Specifieke symptomen die erbij komen en waaraan roodvonk ook te herkennen is zijn: een witte tong en rode uitslag op gezicht en op het lijf. Het is belangrijk dat u hiermee naar de huisarts gaat en het ook even op school meldt.

maandag 7 februari 2011

Valentijnsdag


Op maandag 14 februari vieren sommige mensen Valentijnsdag. We hebben geleerd dat je op die dag iets kunt geven aan degene die je lief is of waar je verlieft op bent. Deze week maken we dan ook allemaal leuke werkjes rondom dit thema.

Oproep

Soms gebeuren er ongelukjes, zoals een natte broek. Dat is helemaal niet erg, want we hebben gelukkig altijd schone onderbroeken, broeken en sokken op school. We hebben op dit moment een aantal broeken van maat 104 en 110. Alleen is dit voor een aantal kinderen in groep 2 te klein.





Heeft u thuis nog "oude" broeken over van maat 122 of groter? Wij zijn hier als school heel blij mee! Dan kunnen we ongelukjes snel oplossen en kan het kind snel verder spelen.