vrijdag 25 maart 2011

Dinsdag sportinstuif



Aanstaande dinsdag vertrekken we om 10.00 uur richting de sporthal. Daar zullen twee sportjuffen ons opwachten. Zij hebben een programma voor ons gemaakt. We zijn allemaal erg benieuwd wat we allemaal gaan doen. We hebben er zin in.


De kinderen kunnen hun tas met eten en drinken, die ze elke dag bij zich hebben, ook meenemen naar de sporthal . De gymschoenen liggen op school dus die nemen we ook mee. Verdere sportkleding is niet nodig. De kinderen zijn om 12.00 uur weer op school.


De ouders die zorgen voor vervoer hebben een briefje ontvangen met daarop de tijden en de namen van de kinderen die bij hen in de auto zitten. Kinderen voorin graag op een stoelverhoger. Ouders die voor vervoer zorgen, alvast bedankt!

donderdag 24 maart 2011

Groeien en bloeien

Deze week hebben we gewerkt rondom het ankerpunt "Groeien en bloeien". We hebben maandag tuinkerszaadjes gezaaid. Zo konden we elke dag zien hoe het groeiproces verliep van onze eigen zaadjes. Ook hadden we narcisbolletjes die we konden volgen. Hierbij ging het groeiproces lekker snel en zitten er nu volop bloemen aan. Verder hebben we in een eigen "Tuincentrum" gemaakt. Alle bloemen moesten geprijst worden en we moesten nadenken over wat we allemaal nodig hebben in de winkel. Hieronder zie je dat Fleur en Esmee druk bezig zijn met het inrichten van de winkel en de prijskaartjes en daaronder zijn een aantal kinderen mooie bloemen aan het maken voor de verkoop. Binnenkort volgt een foto van het tuincentrum wanneer die helemaal af is.



dinsdag 22 maart 2011

Schatkist thema "Lente"


De komende weken werken we rondom het thema lente. We werken de eerste week over het verhaal van Eekhoorn die wilde dat de lente zo snel mogelijk terug kwam. De tweede week werken we over "groeien en bloeien" en de derde week gaan we werken over "jonge dieren".

Open week

De open week was geslaagd. Vaders en moeders kwamen even meekijken in de klas. Dit was voor de kinderen soms een beetje spannend maar we vonden het allemaal heel erg leuk!

dinsdag 8 maart 2011

Carnaval!

Ook dit jaar was iedereen weer prachtig verkleed! We hebben eerst de optocht gelopen waarbij ook heel veel mooie karren en wagens te zien waren. Luuk O.S. , Ties en Kees hebben hier zelfs nog een prijsje mee gewonnen, gefeliciteerd! De middag ging verder in de bovenzaal van De Vereeniging waar lekker gedanst en gefeest werd. De hoogheden kwamen nog langs en onze eigen prins Luuk en prinses Nada hebben dan ook heel veel onderscheidingen gekregen. Verder werd ook bekend gemaakt wie de kleurwedstrijd had gewonnen. Uit onze groep was dat Esmee, Sem en Wout, super hoor! Tussendoor werden we nog getrakteerd op chips en ranja, waarbij we gelukkig hulp hadden van de moeder van Kees en de moeder van Lars Grote Beverborg, zodat alles prima verliep! Nog bedankt hiervoor! En aan het eind kregen we ook nog eens een zakje snoep. We hebben een geweldige middag gehad!
Juf Elise samen met Prins Luuk en Prinses Nada!
Iedereen zag er prachtig uit!
Een piraatje en een prinses.

Een boerinnetje, punk en chinees meisje.


De dagen voor carnaval alvast lekker schminken.
Brrr... enge piraten!


En deze jaguars zien er ook gevaarlijk uit!