woensdag 25 mei 2011

Feest!

Woensdag 1 juni vieren we feest! Sem is gelijk met juf Ellen op 1 juni jarig. Juf Kirsten, onze stagiaire, viert haar verjaardag dan ook alvast. We maken er een gezellige ochtend van met allerlei spelletjes, lekkers en optredens. De kinderen hoeven deze ochtend geen eten en drinken mee te nemen.

vrijdag 20 mei 2011

Schoonmaak

Het schooljaar gaat razendsnel voorbij. En met de verhuizing in aantocht, denken we alweer aan het schoonmaken van alle materialen uit de klas. De kinderen hebben dit jaar met veel plezier gespeeld met de materialen, maar zullen ook weer schoongemaakt moeten worden zodat de volgende groep er ook weer met veel plezier mee kan werken. Maandag 20 juni willen we alle materialen meegeven aan ouders, die dit willen schoonmaken. Graag zien we alle schone materialen weer terug op maandag 27 juni.

Er gaat of is al een mail uit om aan te melden. We hopen ook dit jaar op goede hulp.
Alvast bedankt!

zondag 15 mei 2011

Zondag 22 mei

Aankomende zondag is het zover. We nemen afscheid van de oude school. Dit doen we door het organiseren van een veiling, een wandeling, een markt en een reunie.






Omdat we geld willen ophalen voor speeltoestellen voor op het nieuwe schoolplein hebben alle groepen iets gemaakt, om te verkopen op de markt. Onze klas is druk geweest met sleutelhangers en speldjes. Ze zijn heel mooi geworden, nu maar hopen dat we ze verkopen!


Erve Kraesgenberg

Maandag 9 mei zijn we met de groepen 2 naar Erve Kraesgenberg geweest. We hadden namelijk een koffer gevonden met allemaal spullen van vroeger erin. Iets later kregen we ook een brief op school dat iemand de koffer zocht. En dat was meneer Jan. Er stond een adres bij en zo konden wij de koffer terugbrengen. Groep 1c zou de koffer meenemen naar meneer Jan.

En omdat we er toch waren mochten we een kijkje nemen op Erve Kraesgenberg. We hebben allemaal dingen van vroeger gezien en we mochten ook meedoen!



Water halen uit de put....




Leren over bijen....



Spinnen......



Weven.....


En wassen......

We kregen tussendoor lekker wat te drinken en op het eind kregen we een zelfgebakken broodje, heerlijk! We vonden het gezellig en we hebben ook zeker wat geleerd op Erve Kraesgenberg.




Moeders die hebben gereden nogmaals bedankt!